Uusi ilme istuimille Suojaa autollesiTehoa lämmitykseen, säästöä kulutukseen

Ajankohtaista

Lisätty verhoilusarjojen uusi hinnasto 2016 (14.12.2015 Ajankohtaista) 

17.3.2011 16:42

Tammer-Suojalle myönnetty kansainvälinen ilmailualan valmistuslupa

Tamperelaiselle Oy Tammer-Suoja Ab:lle on myönnetty 16.1.2009 Euroopan Unionin ilmailuhallinnon lupa lentokoneiden osien valmistukseen. Tammer-Suojan tapauksessa lupa kattaa sisustusosien tuotannon. Aluksi valmistus koskee lento-koneiden penkinpäällisiä, mattoja ja verhoja, mutta suunnitelmissa on laajentaa valikoimaa mm. lentokoneen eristeisiin.

Valmistuslupa (POA Part 21), joka kattaa matkustamon pehmeät sisustusosat, on Euroopankin mittakaavassa harvinainen. Suomessa Tammer-Suojan lisäksi lupa on vain Finnairilla ja Patrialla. Luvan on myöntänyt CAAF eli Suomen ilmailuhallinto.

Lupa antaa Tammer-Suojalle itsenäisen lentokoneiden osien valmistusoikeuden. Luvan saaminen oli meille 1,5 vuoden projekti, ja sen yhtenä edellytyksenä oli se, että Tammer-Suoja loi itselleen ilmailuteollisuuden laatujärjestelmän, kertoo toimitusjohtaja Kari Talja Tammer-Suojasta pitkän projektin vaatimuksista.

Suuri merkitys oli myös meidän aiemmalla toiminnalla lentoyhtiöiden, mm. Finnairin alihankkijana.

Valmistuslupa vähentää byrokratiaa ja lisää lentoturvallisuutta

Lentokoneiden osiin liittyvällä valmistusoikeudella on suuri merkitys, kun puhutaan lentoyhtiöiden ostotoiminnasta. Byrokratian määrää saadaan olennaisesti vähennettyä, kun yhtiöt voivat tehdä lisätilauksia pelkillä osanumeroilla ja Tammer-Suoja pystyy suoraan antamaan tuotteille ns. lentokelpoisuuden.

Lentokelpoisuuden myöntämällä Tammer-Suoja vakuuttaa lentoyhtiölle, että kaikki materiaalit ovat lentokelpoisia ja työ on tehty määräysten mukaisesti. Lisäksi pystymme jäljittämään minkä tahansa istuinpäällisen tai maton aina kangaspakan tarkkuudella, kertoo Kari Talja tiukkojen määräysten ja laadunvalvonnan merkityksestä Tammer-Suojan tuotantoon.

Tämä on keskeinen asia lentoturvallisuudenkin vuoksi, sillä vialliset tuotteet ja materiaalit on pystyttävä poistamaan koneista mahdollisimman nopeasti ja vältettävä myös viallisten materiaalien käyttö jatkossa.

Tammer-Suoja uskoo myönnetyn luvan avaavan uusia markkina-alueita. Esimerkiksi Venäjällä ei ole tällä hetkellä yhtään vastaavan valmistusluvan haltijaa. Tämä seikka rajoittaa esimerkiksi joidenkin venäläisten lentoyhtiöiden liikennöintiä Eurooppaan, kertoo Kari Talja. Eurooppalaisista alan toimijoista olemme olleet jo yhteydessä Recaroon, joka toimittaa lentokoneen penkkejä Airbussin tehtaalle.

Tammer-Suojan tuotteita on toimitettu ja lentää tälläkin hetkellä mm. Finnairin, Blue1:in, Lufthansan, KLM:n, UT-Airin, DragonAirin, Aeroflotin ja BalticAirin lentokoneissa.


Lisätiedot ja yhteydenotot:

Kari Talja, Toimitusjohtaja

Tammer-Suoja Oy
puh. 0400 914 942, kari.talja@tammer-suoja.fi


Lisätty verhoilusarjojen hinnasto (13.06.2013, Ajankohtaista)
Avasimme uudet kotisivumme (24.04.2013, Ajankohtaista)
Verhoilusarjat saatavana Mercedes-Benz jäleenmyyjilta (24.04.2013, Ajankohtaista)
tammersaviation.fi avattu (17.03.2011, Ajankohtaista)
Tammer-Suojalle myönnetty kansainvälinen ilmailualan valmistuslupa (17.03.2011, Ajankohtaista)


Tiedotearkisto

2013
2011